Kurrekodin yrittäjät ja Hokkalan tilan :

Hokkalan isäntä Jarmo Karjalainen vuodesta 2018

* Jarmon isoisä isän puolelta Kaarlo Karjalainen lähti perheineen sotaa karkuun Karjalasta ja asettui Poriin asumaan, josta sitten muutti myöhemmin Lahteen rintamamiestaloon.

* toinen isoisä äidin puolelta oli yrittäjän lapsi ja heillä oli Hämeen kala - niminen yritys. Paul ja Aili Forsback asuivat Lahdessa samaa taloa kuin Jarmo perheineen.

* Jarmon vanhemmat Pirkko ja Kimmo Karjalainen ovat kiertäneet 30 vuotta toreja ja markkinoita myyden vaatteita ja karkkeja.

 

Hokkalan emäntä Maarika Karjalainen vuodesta 2018

* Maarikan isovanhemmat isän puolelta olivat Sysmän Nuoramoisista kotoisin Kaarlo Koskenniemi ja Anna-Liisa Koskenniemi os. Wirlander. He pitivät Tuomela-nimistä tilaa Nuoramoisissa kunnes Kaarlo menehtyi. Tämän jälkeen Anna-Liisa muutti lasten kanssa Lahteen.

* Maarikan isovanhemmat äidin puolelta olivat Ravijoelta kotoisin mutta Asikkalan Vesivehmaalla asuivat suurimman osan elämästään. Mirja ja Ahti Tasa tunnettiin tanhuväen keskuudessa hyvin.

* Maarikan vanhemmat Tapio ja Marjatta Koskenniemi asuivat suuren osan elämästä Lahdessa mutta viimeiset 30 vuotta Asikkalan Kalkkisissa Ala-Hokkalan tilalla. Marjatalla oli oma ompelimo (Ompelimo Jattanella Lahdessa), jossa ansioitui kovin. Tapio oli metallimies työskennellen Lahovuo Ky:lle elämänsä. He menehtyivät vuonna 2018.

Tapio ja Marjatta pitivät Ala-Hokkalan tilaa vuosina 1997-2018

Maarikan ja Jarmon tarina:

' tapasivat toisensa Runebergin päivänä vuonna 1988

* kihloihin he menivät 1989 (varmuuden vuoksi aprillipäivänä)

* naimisiin 13.7.1991

Lapsia syntyi kolme; Taru, Heidi ja Jesse

Lapsenlapsia heillä on kaksi; Leevi ja Jerry

Vävyjä on kaksi Allan Pirkkalainen ja Ville Karjalainen sekä yksi miniä Vilma Virlander.

Lastensuojelutausta on tuonut Maarikalle ja Jarmolle "lainalapsia" yli neljäkymmentä, joista osa on elämässä mukana säännöllisesti mutta kaikki ovat tervetulleita aina!

 

 

Ala-Hokkalan Tuulikki, Ala-Hokkalan emäntä vuosina 1940-1997.

* Maarikan isän äidin, Anna-Liisa Koskenniemen, os. Wirlanderin serkku. Tila siirtyi Tuulikin menehdyttyä vuonna 1997 Tapio Koskenniemelle

* Tuulikki oli kotoisin Kalkkisista, Metsärannasta ja muutti miniäksi Ala-Hokkalaan vuonna 1928

 

Ala-Hokkala muuttuu Hokkalaksi

* Tila jaettiin Maarikan ja hänen veljen kesken heidän vanhempien menehtymisen jälkeen ja Ala-Hokkalasta tuli Hokkala. Tilasta erotettiin osa Ala-Hokkalaksi Maarikan veljelle Kristian Koskenniemelle. Lisäksi hän pitää Tuulikin kotipaikkaa Metsärantaa.